De autovergadering

Bij LOS wordt vaker dan je denkt vergaderd. Commissies komen bijeen, ALV’s worden halverwege omgezet in gelal, waardoor een tweede vergadering nodig is. Op 21-11-2023 vond de eerste auto-vergadering plaats. Agenda: wat verder ter tafel komt. Omdat er besloten moest worden wat er gegeten werd in Hoogeveen. Haha.

Het werd het Schippershuus. Wat op zijn beurt weer een groot succes bleek. Het gaat steeds beter dit seizoen, als zelfs het eten al geslaagd is. Verder kwam ook de opstelling ter spraken, waarbij Dijkstra niet de makke suggestie van de teamleider wilde volgen maar we wel op FIDE-rating gingen zitten.

Tikkies en een wandeling later kwamen we aan in het buurthuis van Hoogeveen, waar ik afdwaalde naar mijn interne bij Pallas. Afmelden, ipv aanmelden, voor de interne. Oude heren en een enkele jonge kop of dame, buurthuis prijzen, een podium en zelfs Ruud Winkel was aanwezig. Een oud, aggressief spelende, clubgenoot, die nog altijd hetzelfde speelt.

Het schaken ging voor ons al snel goed. Renze stond goed, Arjan stond goed, Mathijs stond goed, ik speelde een Najdorf.

Arjan gaf zijn voordeel nooit meer weg, hij ging zelfs steeds beter, en won dus ook. Kort daarna nipte hij voldaan van een Amstel 0.0. Maar niet kort daarna begon hij enigszins nerveus langs de borden te pezen. Niet onterecht, want Mathijs leek even niet verder te komen. Bovendien speelde Renze erg frivool, en met een kwal minder. Ik speelde nog steeds een Najdorf.

Gelukkig wist Mathijs de boel weer in gang te trekken, waarna zijn superieure structuur werd omgezet in een berg activiteit. Dit resulteerde in een dikke overwinning.

De Renzinator maakte een keer of 4 gebruik van een penning (en had inmiddels ook alweer een tijd prima stelling), waardoor hij grofweg alle pionnen voorstond in ruil voor een kwaliteit. Met meer tijd en eeuwige druk eindigde dit in een overwinning.

De Najdorf werd gewonnen door mij, met zwart. Partij was leuk, uitslag ook, maar misschien niet terecht.

0-4 voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *