Doorkachelen in de tweede klasse.

Het afsluiten van een extern seizoen is een mooi moment om de balans op te maken. Een seizoen waarin veel gebeurde: Caspers overlijden, hem missen, Casper niet meer op kunnen stellen, een appje sturen of samen een hapje eten; talent, bevlogenheid en bezieling die lijken te verdwijnen in onze herinneringen. Een vreemd soort polarisatie doemt in mij op, hoe ga je in godsnaam verder na zo’n verlies? Het bevredigende en nostalgische gevoel van die ‘goede oude tijd’ blijft nog wel even, tegelijkertijd doet het nog steeds fucking veel pijn. Ondertussen schaken we door, terwijl ik regelmatig in een soort mentale niemandsland bevind. Acceptatie is één van de fases waar je doorheen gaat met rouw, zoals de boekjes zeggen. Praktijk en theorie zijn, dat kunnen we gerust stellen, twee verschillende dingen. Vreemd genoeg (of juist niet) brengt de keuze tussen leven en dood het gewicht tevoorschijn die op de denkbeeldige weegschaal van het leven staat. Een analogie of een metafoor, hoe je het ook noemt, het weegt nogal wat. Een gewicht met vele aspecten. Een gewicht dat je kan ontwrichten, een gewicht dat je kan steunen. Een gewicht dat je af en toe parkeert, of moet parkeren. Goed, dan nu over naar de berichtgeving over deze laatste pot. Om mee te beginnen vonden recentelijk, in niet-chronologische volgorde, de volgende gebeurtenissen plaats:

De lezer zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat er niks geschreven is de LOS-site over de een na laatste KNSB-ronde, intern is hier al veel gemopper over; in de wandelgangen worden nieuwe deadlines gemaakt, dan wel reprimandes bedacht.

Frits kwam deze zaterdag kijken, dag ervoor moest ie onder het juk doorgaan.

Lossers zijn onder druk gezet met een shotjesverbod, dit kreeg enigszins gehoor.

Lonneker kent geen slotenmakers en reservesleutels. Wel een BQQ.

Leidmotief is een goed handboek. (Uitsluitend voor de LOS-boekenclub appgroep)

JJG beschikt over onvoldoende data, waardoor hij op misschien uitkomt.

Benno, nee JJG, nee toch Benno, of de dobbelstenen, bepaalde de opstelling.

Op bordvolgorde:

Pastoor: ging eraf na een onnauwkeurigheid in de opening (geen shotjes tijdens de partij). Naderhand behoorlijk moe, zette goed door want zo is hij. Heeft een scherp oog voor verwijderde appberichten.

Tjaart: voelde aan dat zijn tegenstander ook geen zin had om al die moeilijke varianten uit te rekenen, dus halfje (meerdere shotjes tijdens de partij). Bekeek dan wel moeilijke varianten van Renze’s partij in de kroeg.

Renze: Bevond zich in een mentaal niemandsland, moest daar even aan wennen, dat lukte. Speelde een goede en spannende pot tegen het broertje van Tjaart, Joost (geen shotjes tijdens de partij)

Arjan: meerdere teamgenoten vonden hem als een FM spelen, is ie ook, won overtuigend; is eigenlijk model maar werkt in de data. Ging samen met Floris met de trein naar huis (geen shotjes tijdens de partij).

Floris: Kon niet wachten om zijn slippers aan te doen. Had misschien meer shotjes kunnen gebruiken, verliest zelden dergelijke stellingen; kwalverlies resulteerde helaas in een nul. Ging samen met Arjan in de trein naar huis.

Koen: tegenstander probeerde al voor de partij het evenwicht te verbreken door een fraai overhemd met allerlei schaakstukken aan te trekken. Koen vergistte zich pardoes in een Caro-Kann, waarschijnlijk omdat hij wit had. Kwam in vorm tijdens de partij, onbekend hoeveel shotjes. Moest eerder weg want hij probeert ook de Caro-Kann in Duitsland.

JJG: Besteedde samen met zijn tegenstander veel tijd in en na de openingsfase. Is vaak bezig met verhuizingen en andere zaken, zegt toe totdat hij zegt er niet bij te zijn. Bokte ergens wat weg, einde. Ging door naar het volgende feest. Onbekend hoeveel shotjes tijdens de partij, na de partij en tijdens zijn feestje.

Hendrik: Mans gespeeld, was snel klaar. Rekende 1 ply diep, waren steeds goeie.

Paul ging vroeg op pad om de hond uit te laten, Benno (TL) gooide met bier en ging nog lang door. Verder kregen we bezoek van Enno en Ronald tijdens de wedstrijd, waarvoor dank.

Een tweede plaats, kon minder.

Tot volgend seizoen.

Renze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *