Geen Atjar, wel zuur

Met 5 man begonnen we de bekerwedstrijdavond in Meppel. Eten in de herberg, levertje, vleesgerammel en klassiekers als sate en spare-ribs. Jan Joris had een helder moment, en merkte op dat de Atjar bij de sate ontbrak.

Hendrik als gids-supporter. Koen, Renze, JJG en Tjaart als ridders in die volgorde het strijdtoneel op. Tegenstanders met de namen Bas, Andries, Ferdinand en Fokke als tegenstrevers en slachtvee.

Helaas had het heldere moment van Jan Joris al plaatsgevonden tijdens het eten. In zijn partij miste hij er eentje in de opening. Streed maar verloor.

Toch geen wanhoop, Tjaart had een fantastische stelling, Renze een gelijke en Koen een speelstelling. Renze in top-doen zou misschien wat gebrouwen hebben van het geheel, maar vandaag was dat niet zo, zo werd het remise.

Bij Koen ging het er echter steeds beter uitzien. 40 minuten meer werd steeds minder, maar de stelling werd wel steeds lastiger. Richting tijdnoodfase kwam Koen in een goed eindspel. Na stukwinst bleek het niet meer te houden voor Bas. Met meer tijd had het anders kunnen lopen, maar ach.

Tjaart zorgde voor het uitgestelde zuur. Van overwegend, naar gewonnen, naar supergewonnen, naar moeilijk beter, naar nog enige kansen, naar remise, naar misschien verloren misschien remise en zeker vlag.

Het is een kutseizoen, maar het was wel gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *