Hoe een koe een haas vangt

Een nieuw relaas van Paul in WhatsApp-stijl bent u wellicht nog niet klaar voor. Avant-garde literatuur is helaas niet aan iedereen besteed. Dus leest u nu niet knip-en-plakwerk uit onze appgroep, maar een schrijfsel van misschien wel de beste columnist van LOS. U gaat toch geen bronnenonderzoek doen.

De trein waar ik mee naar werk ga rolt net station Haren binnen. De schaakclub van Haren is ook het thuishonk van Ernst-Jan Pastoor. Thuishonk als in: honk 4, en je hebt geen slaghout meegenomen. Hij nam zichzelf in bescherming door zijn basisplek op te geven. Blessures zijn ook bij schaken relevant. Zouden we dan toch een sport zijn? Dat maakte wel dat de drie musketiers supporter waren. Sterk als supporter, nog sterker in de analyseruimte.

Daar kon al gauw geanalyseerd worden, want Arjan had al gauw gewonnen. De Haas had wat onnauwkeurigs gedaan. In de moeilijke stelling die volgde vergat hij dat een stuk bleef hangen. Dus als u wil weten hoe een koe een haas vangt: vraag Arjan.

De chronologie staat mij verder niet meer voor de bril. Dus hierbij in willekeurige volgorde de andere borden.

Floris had de voorbereiding aangejaagd. Was zelf ook present, maar niet tot de ochtendgloren. Dit leidde tot een fitte Floris in de ochtend en dat leidde weer tot een beste beuker van een partij. Romantische offers wel gezien, maar die zouden weerlegd worden door Veltman en computer (in die volgorde). Zakelijke offers gespeeld en mat toegelaten.

Daar tellen we twee halfjes bij op. Hendrik kwam goed weg. Mathijs’ tegenstander ook.

Vervolgens of daarvoor won Renze een op het oog strakke pot. Tjaart stond ver voor in tijd, vond dat zielig voor zijn tegenstander en ging ook nadenken. Op het eind ergens wat gemist. De Jongh speelde gereserveerd all-in. Tegenstander de Jong was niet te beroerd om mee te doen, dus het werd een scherpe partij leuk voor de kijker. De Jong maakte minder fouten en trok aan het langste eind.

Rest ons met een stand van 4-3 nog onze dappere, fiere, koene Koen. Al gauw een pion kwijt voor compensatie die maar niet kwam. Kwaliteit hebben, kwaliteit geven. Koen streed als een Destiny’s Child met the eye of the tiger. 100 procent kwijt, halfje gepakt, nog steeds 100 procent belangrijk voor het team.

After: pizza met tegenstander, toeples van Groen, bughouse, Pauls vriendin, gure studentenkotten, htje.

Tot na de winterstop, hopelijk allemaal blessurevrij.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *