Hoe LOS te zijn

Op 17 september mochten wij aantreden tegen zoals Koen zijn tegenstander schijnt te hebben gezegd “de kampioen van dit seizoen” Assen. Assen de stad van het Drents Museum, de TT en vroeger het verkeerspark. Maar ook het Assen van Renze, waar hij ons van harte welkom heette in zijn nieuwe “crib” en ons fêteerde op koffie en gemarineerde flat iron steak. Het Assen van “De kleine Griek” het mythosche restaurant waar Frits ooit minimaal 7 Ouzo verorberde. Het Assen waar Stadspartij Plop de grootste partij werd. Oftewel Assen, de hoofdstad met Charme!
Maar goed, hoe kom je daar? Op de fiets? Met de auto? Met het OV? Wil Renze je dan wel halen? Of gaat “lifetime BOB” Koen weer rijden? Durft Hummel weer te rijden? Gaan we toch op de fiets? Wat is eigenlijk “te veel regen”? Eindstand; maar 1 fietser. Wellicht was dit een voorbode.
Qua voorbereiding leek alles zo goed op orde; een deel speelde een zomertoernooi in Parijs, we genoten van een weekend in Orvelte met de bijna voltallige vereniging. We kozen een nieuwe teamleider (columnist van voorheen het Nieuwsblad, Benno). We bleven compleet en we spraken af dat we geen verwachtingen zouden uitspreken over het resultaat van dit seizoen. Gewoon genieten en altijd spelen voor de overwinning. Wat kan ons gebeuren?
Nou, Assen kon ons gebeuren… Paul wist het na 20 minuten al; iedereen stond slecht, slechter, slechtst. Zo erg als Paul denkt dat het gaat, is het natuurlijk nooit. Maar helaas was het team niet bij machte om Paul zijn ongelijk te bewijzen.Schrijver dezes streeft naar een zorgvuldige controle van de informatie die hij in dit verslag plaatst, zodat de informatie actueel, nauwkeurig, feitelijk juist en dus betrouwbaar is. De inhoud van het verslag (met inbegrip van de analyses) kan steeds zonder voorafgaande aankondiging of kennisgeving worden verbeterd, gewijzigd, aangevuld of verwijderd.Op 1; JJG stond na 20 zetten weer ongeveer in de beginstelling en had net als opponent Ivo tijdnood. Helaas maakte JJG het foutje. Een 0.Op 2; Paul maakte op een of andere manier toch remise na veel minder te hebben gestaan. Voor Paul zoals wij allen weten een heel bevredigend resultaat.Op 3; EJH. Offerde een pion, kwam lekker te staan, maar vergat om toen door te drukken. Ergens verdween er nog een pion waarna het eigenlijk niet spannend meer werd.Op 4; Koen. Kwam op een gegeven moment buiten vertellen dat hij een hele slechte had gedaan, waarbij zijn goede stuk weg was, en hij miste een pion. Zelfs Koen kwam dit gemis niet meer te boven.Op 5; ikzelf. Eigenlijk helemaal niet zo’n slechte partij die ik enigszins verregend startte. Maar dat wat ik vroeger goed kon (tactische trucjes) is al even weg. Ik moet waarschijnlijk gewoon weer even in training bij Paul Z en Hiddo Z. Mijn weer sympathieke tegenstander Elmar gaf mij hierna nog eenmaal de kans om terug te keren in de partij. Ook dit was niet aan mij besteed. Op 6; Renze. De enige partij waar iedereen gedurende de dag telkens positief aan refereerde. Maar een klein foutje kan je dan een halfje kosten. Op 7; Hendrik. Hendrik en ik hadden na 20 zetten graag elkaars stelling gehad. We hebben zelfs overwogen om te kijken of het op zou vallen als we dat ook gewoon opvolging zouden geven en zonder blikken of blozen van bord zouden wisselen. Helaas niet gedaan. Hendrik koos voor een aanvalsplan met een pion minder. Deze pion bleek er later 1 te veel.Op 8; (wellicht voor het laatst) Arjan. Trekken, duwen, winst weggeven, verlies ook weggeven. Remise maken. Eigenlijk heb ik gewoon het einde gemist. Halfje zal dan wel op zijn plaats zijn.
Wat er hierna allemaal gebeurde is moeilijk in een openbaar verslag onder woorden te brengen.

  1. Paul wilde om 22.00 uur in Heerenveen zijn.
  2. Hummel werd niet geappt door Johanneke.
  3. Arjan werd tegen alle statistiek in nog geen vader.
  4. Frits en Jan Joris zijn zwagers van elkaar.
  5. Een Hypotheek is slechter dan een studieschuld. Of juist beter.
  6. Er ging iets mis met onze whatsapp groepen. We zullen nooit weten waar dit aan gelegen heeft.

En toch zijn wij heerlijk gaan eten bij de Kleine Griek. Waar ze de Metaxa schenken zoals bij een slechte gangbang, met 2 sterren te weinig. Maar gezellig was het wel. En eigenlijk waren we de nederlaag al weer rap vergeten en hebben we ons zoals het hoort gefocust op de 7 rondes die ons nog te wachten staan. Slechts Koen “kunstgebit” Lambrechts en Hendrik “ik kan begrijpen dat je op zo’n moment op zoek gaat naar een Alejandro” de Groot vertegenwoordigden ons in H’tje. Dat deden zij naar behoren, maar ook hier zullen wij er weer moeten staan de volgende ronde. Als team. Als mannen. Als LOS.
Onze nieuwe teamleider wist dit alles van een goed te verwoorden: “bij sommigen lijkt de nederlaag harder aan te komen dan gedacht….Ik stel voor om deze dag te gebruiken om de wonden te likken. Verliezen kan een keer gebeuren, maar dan moet je in de wijze van verwerken wel proberen een winnaar te zijn.”

EJP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *