In memoriam Casper Rupert


Met veel verdriet moeten we melden dat onze lieve vriend en clubgenoot Casper Rupert is overleden. Casper was een zeer creatieve en talentvolle jongen: een pianist, een dichter en een schaker. Bovenal zullen we Casper herinneren als een ontzettend lieve, zachtaardige en eerlijke jongen, oprecht geïnteresseerd in anderen.
Casper worstelde al jaren met zichzelf, maar genoot ook zichtbaar van het leven.

Namens LOS wensen we iedereen veel sterkte toe.

Een woord van Erik-Jan:
Altijd zullen we Casper missen

Met Casper Rupert is een stille held heen gegaan. Hij had geen grote drang naar de schijnwerpers of om zich te veel toe te eigenen. Vaak bleef hij op de achtergrond, en dat wekte verbazing. Hij kon namelijk bijna alles: uitleggen hoe Schubert gespeeld moest worden, een moeilijke dichter interpreteren. Het was Casper die de taal naar zijn hand kon zetten en anderen kon verbeteren, zonder een spoor van zelfgenoegzaamheid. Hij kon ook een hele groep tegenspreken en iemand flink de waarheid zeggen, zonder ergernis of stemverheffing. Iedereen wist dat hij vrijwel altijd gelijk had. Hij, meer dan een ander, vroeg ook vaak hoe het met je ging, niet voor de vorm, maar uit oprechte belangstelling. Hij vroeg door, dacht mee. Als iemand kwaad was geweest, was Casper vaak degene die even de boel kon sussen. Diverse schaaktrainers noemden hem het grootste talent dat ze ooit hadden gezien. Met al dat talent en al die intrinsieke goedheid, redde Casper het toch niet. Misschien miste hij alleen de drang, de ambitie. Zo woonde hij opeens in Sappermeer, had hij vele verschillende baantjes. Wat gunden we hem net iets meer doorzettingsvermogen. Voor de afgelopen zomer trof ik hem blij: hij had een fijne baan, en even later, wederom blij: hij had een appartement in Groningen. Tijdens ons weekendje weg, tussen neus en lippen door, want hij bekommerde zich meer om anderen: ja, een vrouw zou leuk zijn. En dan toch.

Het doet veel pijn dat hij, die zo veel belangeloos voor een ander deed, het stille bindmiddel van onze club, ons heeft verlaten. En we zullen hem missen als we hopen dat iemand iets intelligents zegt, of de waarheid, of als we willen vertellen hoe het met ons gaat, of eigenlijk: altijd, altijd zullen we Casper missen.

8 gedachtes over “In memoriam Casper Rupert”

 1. Verschrikkelijk. Ik ben er stil van. Ik wens jullie (ook namens Staunton) veel sterkte toe bij het een plek geven van het verlies van een teamgenoot en een vriend, nu en de komende tijd.

 2. Lieve allemaal
  Zo spijtig en verdrietig dat Casper is overleden.
  Casper was een pracht verfijnd mens
  Blij dat ik Casper een beetje heb mogen leren kennen. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte met het verschrikkelijke verlies. Liefs x

 3. Ik kende Casper niet heel goed, maar goed genoeg om te weten dat het een leuke, hele aardige jongen was. 1x speelde ik tegen hem, de afruilvariant van het Frans waarbij ik Pf3 speelde, hoewel de partij lang gelijk bleef won hij de partij wel. Hij vroeg zich na de partij af of Df3 ook had overwogen, een zijvariant waarbij zwart zeer nauwkeurig moet blijven spelen. Grappig vanwege deze opmerking altijd Df3 blijven spelen met (vooral in vluggertjes) zeer goed resultaat. Wat een K gevoel dit, en veel te jong. RIP Casper.

 4. ik was net met casper begonnen muziek te maken. muziek van onszelf. waar ik met een melodielijn kwam, kwam hij met vijf accoorden om verder te gaan. hij zag/hoorde veel mogelijkheden en voortzettingen en in mijn beleving had hij een heel woordenboek aan pianoaccoorden in zijn hoofd. we hebben maar één keer gespeeld, samen, maar er zat veel in. ik heb respect voor zijn beslissing, maar vind het ook jammer. het ga je goed, casper. waar je ook bent.

 5. Casper kende ik voor het eerst op de voetbalclub GRC Groningen op Corpus den Hoorn. Ik was daar kaderlid en hij jeugdspelertje. In de voetbalkantine zat hij vaak te schaken terwijl de meeste spelers aan de tafeltennistafel stonden. Als voetballer was hij druistig en soms wild en achter het schaakbord rustig en weloverwogen.
  Later kwam ik hem tegen in het schaakcircuit. Altijd bescheiden, rustig en observerend.
  Casper, rust zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *