KNSB-beker ronde 2: LOS – Hoogeveen

Om verzekerd te zijn van goede relaties met de wedstrijdleider werd hij meegenomen om wat saté-tjes weg te prikken. Hendrik zette de boel klaar, de barman zorgde voor gratis koffie, het shotje van de maand was nog steeds pepernoot en ook ik was op tijd. We speelden een bekerpot tegen Hoogeveen en waren licht in het voordeel volgens ratingcijfertjes, we speelden thuis, kregen wat publiek, wat kon er fout gaan?

Hendrik speelde creatief en stond blijkbaar gewonnen toen hij plotseling een remiseaanbod kreeg. Maar nemen, want ik ga winnen, dacht ik. 0,5. En ik won inderdaad. Arjan was steeds bang dat ik mat ging, maar ik telde bij mijn tegenstander twee kreupele stukken, twee zwaktes en later drie en wist dat elk eindspel heerlijk zou zijn. Misschien was ik te optimistisch geworden door de alcohol, maar toen ik er ook nog twee pionnen bij zou krijgen gaf mijn tegenstander op. 1,5. Frits met wit was in de eerste klasse KNSB bijna een garantie voor een punt, zelfs met een slappe Rossolimo. Nu keek hij de hele avond moeilijk, zelfs toen hij een pion kreeg en later meer pionnen voor een kwal. Er was een noodrem nodig en die vond Frits. 2. EJP speelt al zijn hele leven brakke openingen, maar daar gedijt hij goed bij. Gewoon een wederzijdse tijdnood ingaan en dan handiger zijn. Misschien won het eindspel met een pion meer, maar remise moeten maken als je stelling tussen remise en gewonnen in hangt is wel lekker en Pastoortje is dan gewoon praktisch: alles eraf en remise. 2,5 en weer een rondje beker. Eigenlijk jammer dat er niet meer gevluggerd hoefde te worden.

We zijn nog op zoek naar een goede yell voor LOS. Wie helpt ons uit de brand? Lydia zette als toeschouwer, na het halfje, al olé, olá in…

Een gedachte over “KNSB-beker ronde 2: LOS – Hoogeveen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *