LOS pakt op de valreep toch een prijs

“Poeh, nou, tsjongejonge, hehe, eindelijk”, zomaar een paar woorden die opgevangen werden na afloop van Sneek 2 – LOS. Een onverdiende, niet meer verwachte 2-6 zorgde voor de eerste prijs van LOS in haar bestaan. Maar wie, en hoe?

Te beginnen met Paul ten V: die was er niet. Veruit het meeste talent van ons allen, maar te weinig schaakzin/schaaklust/inspiratie en te veel dorst. Scoorde 3 uit 4 in de competitie, waaronder het beslissende halfje tegen Staunton 2. Keeper in ruste. Wel een hele lieve jongen. En een hardwerkende, sportieve vrijgezel op zoek naar een maatje. Won ergens nog een beker. Door te drinken.

Dan JJG: De enige man in ons schaakteam die al 173x stopte met roken, om er vervolgens “nog eentje” op te steken. Heeft inmiddels een klein maandsalaris uit de zakken van zijn mede-LOSsers getoept. Kookt sinds hij gestopt is met werken de sterren van de hemel. Ik gun hem een restaurant. Was tot Tjaart onze jongste bediende. 6 uit 6 in de competitie. Weinig op aan te merken.

Assie. Vader van Forrest, fervent slippermens, roemrucht voorzitter, getrouwd, “is het nooit eens met Koen, als het over Giri gaat”, heeft Lc1 in het Frans groot gemaakt, houdt niet van verfijnd. Houdt ook niet van Caro Kann. Wij houden wel van hem. 5,5 uit 6.

Dijkie, aka Uitje. Heeft de moeilijkste studie van ons allen afgerond, doet daar het minste mee. Tenminste, dat denken wij allemaal. Verhuist zich een ongeluk. Echte Randstadter. Eloquent mens. Altijd een weerwoord. “evenveel bordpunten als de GUC in 1A, dat doen we toch maar even”. Kocht ondertussen nog even een vloer. Telde een keer of 4 8-0. Waarom weet niemand. 5,5 uit 6.

Tough Lampright. De man die bekend staat als “De Vereniging”. Heeft een intense hekel aan de NOSBO-beker. Houdt van liefde/gezelligheid/vriendschappelijkheid, en niet van onrust. Fan van Klein Orkest, ook de reden van zijn afwezigheid een deel van de zaterdag. Organiseert de BBQ. Schrijft onbetrouwbare prognoses. Verliefd op Mathijs. 5 uit 5.

Tjaart: ons nieuwste lid. Ook de enige met 0% in zijn LOS-carriere. Tjaart is degene in ons team die bepaalde zaken niet uit handen durft te geven. Zaken die wij niet ins onze handen durven nemen. Kookte heerlijk voor ons op vrijdagavond. Wilde ook graag anatomieles in de fanapp. Tenminste, dat staat in de fanapp. Maakte een ontbijtje op zondag, voor de moeder van zijn kind. 0 uit 1

Benno. FvD-spijtoptant. Overweegt 23 mei op FvD te stemmen. Geen peil op te trekken. Stond na de opening (zijn slechtste deel van de partij) 2 pionnen voor. Is dat niet gewend, dus ging op zoek naar compensatie. Won toch. Zijn grootste winst zou zijn als hij zich bij Koen mag vervoegen. Wij wachten af. Vindt zichzelf een hele goede snelschaker. Danste met een paard. Dronk ook bier met een paard. 4,5 uit 6.

Renze. Bereidde zich erg goed voor. Maakte het kampioenschap nog spannend de 8e ronde. Snapte er zaterdag helemaal niets van. Vond dat ook niet erg. Won toch. Maakte hiermee LOS kampioen. Is dus een koning. Droeg een soort sjaal-trui. Is ook de enige die ik ken, die actief zijn whatsapp status aanpast. Was ook al zijn contacten kwijt. Schijnt te houden van een frisse wind. 6 uit 7.

Frits. Onze student. Onze ondernemer. Onze penningmeester. De enige die afgelopen zaterdag gezonde zetten deed, een voordeeltje kreeg, dat uitbouwde, won. Geen centje pijn. Heeft zich zaterdag drukker gemaakt over erfbelasting, belastingontwijking, schenkingen, aandelen, spaargeld, studieschulden, dividend. Weet hier ook veel van. Weet sowieso veel. Wilde ook wat leren over anatomie. Heeft in de fanapp gevonden wat hij zocht. 5.5 uit 6.

Hummel. Vader van Vigo. Gewezen melkdrinker. Huiseigenaar. Drenth. Kwam aan het einde van de partij melden dat hij mat ging zetten “of ik moet echt iets over het hoofd zien”. Zelfs Hummel blijkt vatbaar voor het verlies in rating na het vaderschap, het werd remise. Appt meer dan wie ook momenteel. Een van de weinigen die echt inhoudelijk iets doet met zijn studie. 5.5 uit 6.

Hendrik. Quote tijdens zijn partij afgelopen zaterdag: “Ik probeer inspiratie te halen uit Pastoor, en wil daarmee Casper inspireren”. Gaat het als docent op deze manier nog ver schoppen. Schaakt liever met stukken naast dan op het bord. Nam dit tijdens zijn partij ter harte. Stond eerst een kwal achter. Die bleek Koen later te hebben. Stond een toren achter, toen nog maar een pion, toen een dame voor. Won. Won ’s avonds ook het doorgeven, en hands-and-brains. 4.5 uit 6.

Casper. Onze webmaster. Toekomstig redacteur bij uw organisatie? Zet hele goede koffie. Haalt ook lekkere ontbijtjes. Eigenlijk is dit een contactadvertentie. Is er elke avond bij. Speelt met wisselend succes Stef Stuntpiloot. Dronk vroeger SISI zonder prik. Houdt niet van Pelikanen. Zorgde om 18.00 uur al voor een Kater. 6 uit 7.

EJP. Liefhebber van Gin (met Drambuie, met Rum, met Tonic, met…) Rommelaar, tegen 1800+ dit seizoen meer rommel dan aar. Kreeg remiseaanbod uit medelijden, accepteerde dat. 5 uit 6.

De dag begon trouwens met het volgende appje: “Vandaag spelen wij een wedstrijd die voor LOS alles kan veranderen. We hebben al 2 finals verloren. Dat weten we nog. Dat voelen we nog. Dat speelt nog steeds in onze gedachten. Vandaag gaat dat niet gebeuren. We laten de tegenstander niet dat wat van ons is afnemen. We zullen onszelf voor altijd in de gedachten spelen van de schakers die vandaag kijken, hun kinderen, hun kleinkinderen en zelfs hun achterkleinkinderen. ”

Of het geholpen heeft?

Komend jaar De Spassky’s, Haren/Oostermoer en meer van dat soort mooie weekendjes weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *