LOS wint topper tegen Assen 2

Met dit verslag is het copyright van verschillende websites/kranten/weblogs geschonden. Tevens is de waarheid geweld aangedaan, maar dat is dichterlijke vrijheid. Dit komt ook mede doordat de auteur niet aanwezig was bij de wedstrijd.

Bord 1
Renze ging tegen Ben van Os voor een pluspion in een stokoude variant, waarvoor hij wel krom moest gaan liggen en best wel dubieus kwam te staan. Door een combinatie won Renze echter pardoes materiaal, waarmee alle zorgen verdwenen waren.

Bord 2
Het meest interessant was nog de partij van Paul ten Vergert die een paard in de aanbieding deed. Zijn tegenstander had er misschien beter aan gedaan het paard te laten staan en aan de verdediging te denken, maar het vervolg schoof ons lid fraai naar winst en dat mag dan ook best wel eens beloond worden!

Bord 3
De derde die klaar was, was Frits op bord 3. Hij speelde tegen Joel, opende met 1. e4 en kreeg toepasselijk de Philidor tegenover zich. De opening verliep niet helemaal naar wens, maar de zwarte koning kwam niet weg uit het centrum en Frits kon een sterke aanval opzetten, bekroond met een mooi torenoffer: De witte aanval ziet er sterk uit, maar hoe verder? Frits besloot tot 1. Ta5! en het is erg lastig om een sterk vervolg te vinden voor zwart. Even later won Frits dan ook. 3-0

Bord 4
Voor de tegenstander van Arjan is er niks aan de hand, totdat die door de vlag gaat op de 39e zet en hiermee de partij verliest.

Bord 5
De match viel definitief onze kant op toen Casper er met het volle punt vandoor ging tegen Sjoerd. Vorig seizoen won Casper een lange cruciale partij van Sjoerd door middel van een kwaliteitsoffer. Dit keer had Casper wederom een kwaliteit minder, maar nu was het uit nood geboren en de compensatie aanvankelijk ver te zoeken. Toen de jonge Assenaar verzuimde door te pakken, ging het van kwaad tot erger en kantelde de partij volledig.

Bord 6
Benno, alias ‘Stunning Stud De Jongh’ sloeg als 6e genadeloos toe op bord 6 met zwart tegen Lyne Bruggink, op papier gezien de zwaarste van onze tegenstanders. Met zijn winstpartij sluit Benno een formidabel seizoen af. Hij trad een keer aan voor LOS en behaalde 100%. Toch wel erg jammer dat hij niet meer ‘uit’ wil spelen extern. We moeten komend seizoen collectief maar weer een poging wagen tijdens de algemene ledenvergadering om hem daartoe alsnog over te halen!

Bord 7
Lang leek het er op dat de tegenstander van Jan Joris aan het langste eind zou trekken, maar, zoals ieder weet, een schaakpartij is pas afgelopen als één van beide spelers opgeeft! JJG had zijn tegenstanders koning in een hoek gedrongen en daar wist deze zich slechts uit te ontworstelen door een kwaliteit te geven. Dat bleek ook eigenlijk het einde van de partij.

Bord 8
Ten slotte mocht Tjaart aan bord 8 het aanzien van de overwinning nog iets bijkleuren, maar hij stond nu niet echt florissant. Gelukkig voor hem en LOS blunderde zijn tegenstander een toren weg. Hier maakte Tjaart gretig gebruik van en speelde de partij gedisciplineerd uit tot winst.

En toen werd er nog een striptease-act opgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *