NOSBO beker deel 1, Leek 2 uit

De NOSBO heeft dit seizoen besloten dat de hogergeplaaste teams uitwedstrijden spelen. Dat is een goed idee. Hierdoor zien wij nog eens wat van de regio en komen wij op plekken waar ze nog dorsvlegels aan de muur hebben hangen.

Buitengewoon hartelijke ontvangst, wij waren zelfs 14 minuten te vroeg terwijl wij dachten 1 minuut te laat te zijn. Het was een voorteken.

Jan Joris had vanaf 13.30 uur zijn thuiswerken omgezet in koken. Geimponeerd door door de lunchactiveiten van een week eerder had hij in gedachten om minimaal 3 gangen en 2 mondvermaakjes te presenteren. De katten, zijn werk, de ziekte van Tjaart, het agendabeheer van Paul; er waren vele redenenen waardoor wij uiteindelijk 1 gang hebben genoten. Maar wat voor gang. Een boeuf bourguignon met een heerlijke aardappelpuree, geserveerd met een buitengewoon goed passende rode wijn (sommelier Rietman) en toe een koffie servies (patisier Rietveld).

De rit naar Leek in de nieuwe Groenewold mobiel was voortreffelijk. Wij misten het ongeluk op een haartje (JJG miste het zelf zelfs volledig) en kwamen zoals eerder vermeld ruim op tijd aan in de speelzaal.

De opstelling had heel wat hoofdbrekens veroorzaakt; Paul wil altijd of op 1 of op 4. Frits boeit het niet. JJG had zich vorig jaar op bord 3 laten verrassen en moest vertrouwen krijgen. Tjaart was onvoorspelbaar. Renze wilde alleen maar spelen als we tegen Leek moesten. Pastoor moest als slechtste man van LOS maar aanschuiven waar plek was.
Dus Groen op 1, met alle steun van het team. Frits op 2. Pastoor op 3 als verrassing. Renze op 4, omdat het kon.

De speler die als eerste klaar was moest het verslag schrijven. En aangezien ik het verslag schrijf, weten jullie wie er als eerste klaar was. In de Spaanse variant van het 4-paardenspel voerde Pastoor de druk langzaam op. Een ruil rond zet 14 kon niet voorkomen dat de zwarte koningsstelling langzaam onde vuur genomen werd. Na een kwaliteitsoffer (reactie van Stokhorst:”wat een mooie zet”) was het pleit beslecht.
Hierna ging het rap. Frits (die al had aangegeven geen verslag te gaan schrijven) probeerde in een siciliaan (canal attack) zijn tegenstander te verleiden tot 5.d4. helaas volgede 5 0-0. Frits diep teleurgesteld won toen een dame en daarmee de partij.
Renze als supersub maakte het winnende punt. Dacht relatief kort, zijn zetten waren des te krachtiger. Moest helaas verstek laten gaan bij de 3e helft. Toont daarmee wel aan te beschikken over een ruggegraat, doorzettingsvermogen en toekomstvisie.
En toen sloeg de angst toe. Alle toeschouwers herrinerden zich de zeeslang van vorig jaar nog. JJG die langzaam gewurgt werd door een jongetje van amper 18 jaar. Het hele team al uren klaar, en Groen die zich het schompes werkte om een resultaat te behalen.
Hoe anders was het dit jaar. JJG putte vertrouwen uit het feit dat bord 1 voor hem was vrijgemaakt. Hij beroerde de witte stukken alsof het schone vrouwen waren. Hij legde hen zijn wil op. Hij leide ze langs paden en wegen waar zij nog nooit van gehoord hadden. En om klokslag 21.30 gaf Menno Keizer zich gewonnen.

We kregen (mochten wij er onverhoopt 1 te kort komen) nog een speellocatie aangeboden. En togen huiswaarts.

Eerst H’tje, toen het LOShok. En daarna niets dan nacht.

2 gedachtes over “NOSBO beker deel 1, Leek 2 uit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *