Rausettich

Oppervlakkigheid en cynisme hebben vele raakvlakken, afhankelijk van de cognitieve ontwikkeling van de persoon. Het beeld van de werkelijkheid is berekend op de waarnemer van gemiddeld tegenwoordig zo’n 1,84m. Het lot ligt, hoe cognitief je ook ontwikkeld bent, altijd in de handen van de laatste spelers die nog spelen als het 3,5-3,5 staat. De beleving, het is me er eentje, is er één die zijn eigen dynamiek lijkt te hebben; toch lijkt de hechtheid zich weinig aan te trekken van de obscene uitingen die geen kaders kennen. De humor zit ook in het extreme, zij het met een stukje beleid dat, inderdaad, op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden. De verbinding en hechting zit hem in hoe je vervolgens verdergaat na een conflict. Het wel of niet blijven hangen erin, letterlijk en/of figuurlijk. Moeilijkheden overkomen je bij de groenteboer als je van kokkerellen houdt, bijvoorbeeld als je een Rausettich wilt bestellen. Een symboliserend verzoenend gebaar dat als een rode draad door ons weekendje weg liep. Een weekendje weg die gekleurd was door misstanden, fitties, drank, kinderdisco’s, gele gangen, Groen gekleurde hartjes, toeristische wandelingen en zichtbare lugubere details bovenaan de kerk in Münster. De terechtstelling van Berend Knipperdolling, Berend Krechting en Jan van Leiden, de bombardementen tijdens de 2e wereldoorlog én de wederopbouw hierna geeft de toerist of de nieuwsgierige een bijzonder beeld anno 2023. De dualiteit die heerst in de actualiteit, de aardverschuiving in het politieke Nederlandse landschap, de geschiedenis van Münster, het zijn allemaal interessante elementen en nieuwsgierigheden die je meeneemt in aanloop naar zo’n wedstrijd. Wat valt er nog te redden? Laten we beginnen met een verslag van deze fraaie wedstrijd.

Benno streed heldhaftig voor een halfje (de optimist dacht heus wel aan een punt), koos eieren voor zijn geld in overleg en met alle respect. Benno beleefde een amusant weekend, waar we (aldus PtV) trots op zijn. Het gelijkspel, 4-4 tegen Dr. Max Euwe 1, bewandelde uiteindelijk het pad van de vrede. Floris drukte een partij lang, had initiatief, maar overzag een vork. Dinant deed 2 slechte na 39 goeie. Koen en Frits legden een partij op de mat waar menig schaker jaloers op is, het voordeel behouden en de klus kalm afmaken. Adorper en teamleider Dijkstra geniet tegenwoordig van het Groninger landschap en de mindere LKI die voor kraakheldere nachten zorgen. Zijn tegenstander vd Oudeweetering behandelde nét iets overtuigender het middenspel. De Jong was zoekende in een gecompliceerde stelling waar hij zijn stukken moest centraliseren om voordeel te pakken. En dit allemaal nadat Pol allang een solide halfje tegen Bertholee pakte, in een lijf variantje, met alle respect.

Komende wedstrijd wacht ons het tweede team van deze mooie club. Het tweede onderonsje, want een aantal spelers van LOS speelden vroeger bij Max Euwe.

P.S. Kent iemand een restaurant waar het tweede toetje gratis is? Vraag het voor een vriend.

RR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *